Interface for Cycling Expertise

  • English
  • Nederlands
Over I-CE
Partners & allianties
Conferenties
Trainingen
Assistentie
Programmas
Studies
Studietours
Producten
Climate Agenda
Nieuws
Assistentie

Mobiliteit kan leiden tot immobiliteit, doordat er steeds meer auto's komen en de stedelijke gebieden langzaam dicht slibben. Steeds vaker zoeken steden naar manieren om fieters en voetgangers ook een plaats te geven in het verkeer. I-CE maakt gebruikt van de reputatie van Nederland als fietsland en draagt deze kennis over aan steden in de wereld. Dat gebeurt onder andere door middel van:
- assistentie bij planning en ontwerp
- het opzetten van projecten
- het doen van reviews
- het opstellen van handleidingen, etc.


 

Workshops voor EMBARQ Turkije in 3 Turkse steden: Sakarya, Antalya en Eskişehir.


In 2010 vroeg EMARQ Turkije aan I CE of wij EMBARQ konden helpen bij het ondersteunen van de gemeenten Sakarya en Antalya bij het ontwikkelen van fiets-inclusief verkeers- en vervoersbeleid. Dit resulteerde in een opdracht van EMBARQ aan I-CE om in beide steden een serie van 3 workshops te verzorgen van elk 3 dagen. I CE experts Tom Godefrooij en Jeroen Buis verzorgden deze workshops. In de periodes van 6 à 10 weken tussen de workshops moesten de gemeentelijke teams een aantal concrete taken uitvoeren.

Lees meer...
 

Tel Aviv expert bijeenkomst (2008)

In mei 2008 bezocht de Nederlandse minister van buitenlandse zaken, Verhagen, Israel tijdens de viering van de 60e verjaardag van de staat. Als 'verjaardagscadeau' vroeg het gemeentebestuur van Tel Aviv de Nederlandse Ambassade een bijeenkomst te sponsoren over de opties voor meer duurzaam verkeer in Tel Aviv.

Lees meer...
 

Nationaal fietsbeleid 2008-2020 voor Ierland (2008)

I-CE werd in samenwerking met Colin Buchanan (BC) door de Department of Transport (DoT) gevraagd een nationaal fietsbeleid op te stellen voor Ierland.
De missie van de overheid is een sterke fietscultuur te creeëren in Ierland.

Lees meer...
 

Beoordeling van de fietsvoorzieningen in Mlada Boleslav, Tsjechië (2006)

I-CE werd gevraagd door het Kennisplatform voor Verkeer en Vervoer (KpVV) bij te dragen aan het beoordelen van de fietsvoorzieningen in Mlada Boleslav en een presentatie te houden tijdens een fietsconferentie in tsjechië over het ontwerp van Nederlandse fietsvoorzieningen.

Lees meer...
 

Planning en ontwerp in Kaapstad (2003-2004)

I-CE werd door de provincie Western Cape gevraagd om bij te dragen aan de ontwikkeling van fiets- en voetgangersvoorzieningen op en bij Klipfontein Road in Kaapstad. De provincie wil een Bus Rapid System ontwikkelen en voorzieningen voor fietsers en voetgangers.

Lees meer...
 

Een nieuw fietshandboek voor Ierland (2003-2005)

I-CE werd door de Dublin Transport Office (DTO), het strategische transport en planningskantoor van Dublin, gevraagd een nieuwe versie te schrijven van het Nationale Fietshandboek. De vijf jaar oude versie miste een aantal punten, die hard nodig waren om de ingenieurs, die bezig waren met het Nationale fietsbeleid te ondersteunen.

Lees meer...
 

Proefproject in Marikina (1999-2001)

Het Marikina City Bikeway project in Manila is een voorbeeld van de assistentie van I-CE bij een proefproject. Het werk dat werd gedaan vormde ook de basis voor een lokaal masterplan.

Lees meer...
 

Planning en ontwerp van fietsroutes in Bogota (1999-2000)

I-CE werd door de stad Bogota gevraagd te assisteren bij het plannen en ontwerpen van fietsroutes romdom de Calle 80, een van de belangrijste wegen van de stad. Dit was een deel van een project waarbij er in 3 jaar tijd 280 km aan fietsroutes in combinatie met een Bus Rapid TRansit System werd aangelegd. Daarnaast werd er ook gewerkt aan voetpaden en restricties ten aanzien van autogebruik en autoparkeren.

Lees meer...
 
Interface for Cycling Expertise
Trans 3
3512 JJ Utrecht
t +31 30 230 4521
f +31 30 231 2384
i-ce@cycling.nl
  Disclaimer Copyright I-CE Design by de2dames Webbuilder Realign
title=